ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КултураНовини

Галерия Aeterna стартира подготвителен курс по рисуване и ателие за деца

Галерия Aeterna стартира подготвителни курсове за кандидатстване в художествени гимназии. Ще се преподават основни изразни средства при изграждането на натюрморт, композиция, щрих, перспектива. На разположение за курсистите ще е цялата база от албуми и книги, с които разполага галерията. Децата може да черпят вдъхновение и от богатата колекция на Aeterna с произведения на изтъкнати български художници. Заниманията ще се провеждат два пъти седмично, от 16 до 18 ч. Цената е 40 лв. за 2 астрономически часа. Материалите са осигурени от галерията.

Aeterna организира и ателие за срещи и рисуване за деца. Малчуганите ще рисуват сред картини на големи български творци, част от колекцията на изложбеното пространство. Ще имат възможността да чуят артисти от различни области на изкуството, които ще разкажат за себе си, за нещата които ги провокират и вълнуват в творчеството им, след което ще ги провокират с тема, по която да работят заедно.

Срещите  ще бъдат всяка събота по два часа в малки групи до осем човека. Цената е 120 лв. за 8 часа месечно. Материалите се предоставят от галерията.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина